Jump to content

Recommended Posts

Malzemeler;

  • 1 su bardağı irmik
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1/2 su bardağı un
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ

5f86c68b554287054ca4ca11.jpg

İçine dilediğiniz gibi fıstık, fındık, ceviz, toz fıstık vb. kullanabilirsiniz.

Şerbeti İçin;

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya

İrmik Helvası Nasıl Yapılır?

Öncelikle işe şerbeti yapmakla başlayalım.

  • Derin bir kabın içerisine şeker, su, süt ve vanilyayı alıp şeker eriyene kadar güzelce karıştırıyoruz. (Helvayı pişirirken de ara ara karıştırırsak şeker zamanla eriyecektir.)

 

Helvamızı yapmaya başlayalım;

  • Bir tencerenin içerisine tereyağını alıyoruz. Tereyağı erimeye başladıktan sonra sıvı yağı da içerisine ekliyoruz.
  • Daha sonra irmik ve unu da ilave edip kavurma işlemine başlıyoruz.
  • Rengi dönen irmiğin içerisine Antep fıstıklarını ilave ediyoruz. (Siz neyi tercih ederseniz onu ilave edin.)
  • Bir iki dakika bu şekilde kavurduktan sonra şerbetimizi de ekliyoruz. (Bu noktada dikkatli olun şerbeti helvaya eklerken ani bir kaynamayla sıçramalar olabilir.)
  • Şerbeti helvaya ekledikten sonra güzelce karıştırıp demlenmeye bırakıyoruz.
  • Helva şerbeti çekip güzelce demlendikten sonra altını kapatıp serinlemeye bırakıyoruz ve servise hazır.

 

Afiyet Olsun

Link to post
Share on other sites

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Önemli bilgi

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için Gizlilik poliçesini inceleyebilirsiniz.