Jump to content

Recommended Posts

Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 dolu dolu yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
  • 1 paket kremşanti
  • 1 çay bardağı soğuk süt
  • 2 su bardağı hindistancevizi

saray_sarmasi_nasil_yapilir_1567670914_0

Hazırlanışı

  • İlk olarak sultan sarmasının muhallebisini yapmakla başlıyoruz.
  • Bir tencereye süt, şeker, un ve kakaoyu ekleyerek karıştırıp ocağın üzerine alıyoruz.
  • Kısık ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırıp pişiriyoruz.
  • Ocaktan alıp içerisine tereyağı ve vanilya ekliyoruz.
  • Pürüzsüz bir kıvam için 5 dakika kadar mikserle çırpabilirsiniz.
  • Ardından tepsinin içine 2 bardak hindistancevizi serpilir ve sıcak muhallebi üzerine dökülür.
  • 1 Saat dolapta bekletilir.
  • Muhallebinin üzerine sürmek için soğuk süt ile kremşantiyi çırpıp muhallebinin üzerine sürülür.
  • Ardından tekrar dolaba 2 – 3 saat dinlenmesi için bırakılır.
  • Tatlı tepsinin uzunlamasına ikiye kesilip ardından kalan yan bölümler dilimlere ayrılır. Rulo yapılarak servis tabağına alınır.

 

Afiyet Olsun

Link to post
Share on other sites

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Önemli bilgi

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için Gizlilik poliçesini inceleyebilirsiniz.