Jump to content

700 yıllık geleneksel tatlı 'Peynir Helvası'nın orijinal tarifi


Recommended Posts

Geçmişi 1300’lü yıllara kadar uzanan ve lezzeti ile namı il sınırlarını aşan peynir helvası, eşsiz damak tadı ile herkesi kendine hayran bırakıyor.

PeynirHelvas%C4%B1.jpg

Yaklaşık 700 yıllık bir geçmişe sahip olduğu rivayet edilen ve Çanakkale’nin Gelibolu ilçesinde akla ilk gelen tatlı olma özelliğini taşıyan Gelibolu peynir helvası, yüzyıllar geçmesine rağmen her dönemde tüketilmeye devam ediyor. Tuzsuz beyaz peynir, un ve şeker ile yapılan lezzetli helva, yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olmayı da sürdürüyor.

Gelibolu Peynir Helvası Tarifi

Malzemeler:

  • 1 kg tuzsuz beyaz peynir
  • 300 g un
  • 400 g şeker
  • Bakır tencere

 

Hazırlanışı:

  • ilk olarak ufalanan beyaz peyniri tencereye boşaltıyoruz.
  • Tencereyi ocağa alıp peynir eriyinceye kadar karıştırıyoruz.
  • Peynir eriyip kıvam alınca unu ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.
  • Peynir hamur halini alana kadar pişirme işlemine devam ediyoruz.
  • Pişen peynirin üzerine yavaş yavaş şekeri ilave ediyoruz.
  • Şeker eriyip peynirle bütünleşene kadar karıştırıyoruz.
  • Şeker tamamen karıştığında helvamız servise hazır demektir.

 

Afiyet Olsun

Link to post
Share on other sites

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Önemli bilgi

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için Gizlilik poliçesini inceleyebilirsiniz.